SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

gotowanie na parze mieso

  • Diety każdego rodzaju

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] w diecie ilości białka dobiera się w niej zawierające dużo potasu dozwolone produkty roślinne. Można również uzyskać wysokie stężenie potasu w wywarach z warzyw przez gotowanie kolejno kilku warzyw w jednym wywarze. Dieta bogatoresztkowa, to dieta zawierająca zwiększoną ilość nie trawionych w przewodzie pokarmowym człowieka [...]

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-12 17:36:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] • Wskazane jest unikanie potraw ciężko strawnych, które długo zalegają w żołądku. Dlatego raczej nie poleca się smażenia jako metody kulinarnej. Zdecydowanie lepsze jest gotowanie, duszenie bez obsmażania lub pieczenie w folii. • W codziennym jadłospisie powinny się znaleźć produkty mleczne, pełnoziarniste produkty zbożowe, warzywa, owoce [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 14221 Data: 2005-03-09 16:46:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WAKACYJNA DIETA KULTURYSTY

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] nadal będzie taka dietetyczna, zależy od sposobu jej przyrządzenia. Najzdrowsze jest gotowanie ryby na parze lub grillowanie - wystarczy doprawić lekko mięso ziołami i cytryną, nawet nie dosalając, bo ten sposób przyrządzania "wydobywa" z ryb morskich zawartą [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1810 Data: 2010-07-17 10:51:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta, dla grupy krwi A, kilka pytan

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] raka żołądka u osób z niedokwaśnością - charakterystyczna dla osobników z gr. A. Ryby i owoce morza. Dopuszczalne ilości to 250 g 3-4 razy w tygodniu. Zaleca się pieczenie, gotowanie i grilowanie. Najbardziej korzystnymi w tej grupie są: karp, dorsz, makrela, pstrąg, łosoś (świeży), sardynki i ślimaki (gatunek Helix pomatia zawiera silną [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13532 Data: 2008-01-12 20:44:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • JEDZ CO CHCESZ I SPALAJ TŁUSZCZ

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] organizmu na witaminę C. Dostarcza dużo beta-karotenu. Który w organizmie jest przekształcany na witaminę A oraz kwas foliowy, żelazo i potas. Warto tez dodać , że gotowanie w wodzie pozbawia brokuły prawie połowy zawartej w nich witaminy C . lepiej więc ugotować je na parze, opiec w kuchence mikrofalowej lub podsmażyć. 5. SAŁATKI Dla [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 17493 Data: 2002-06-25 09:12:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chciałabym zapytać co i jak?...

    Temat
    Trening dla początkujących

    [...] moja aktywność fizyczna w ostatnich 3 latach była zerowa, nawet przestałam pracować zawodowo - wszystko co robię to zajmuję się dziećmi i krzątam po domu... pranie, gotowanie, bla, bla, bla... 3 tygodnie temu postanowiłam się wziąść za siebie - nie tylko po to by schudnąć 5 czy ileś tam kilo ale po to aby zrobić coś dla siebie, dla [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1274 Data: 2007-10-15 18:07:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Parowar sens kupna

    Temat
    Po siłowni, o siłowni

    [...] na parze. Chodzi mi głownie o oszczędność kasy. Ja zawsze gotuje na gazie i na 3 naczyniach ryz,warzywa,mięso więc troche tego jest czasowo wychodzi jakieś max 40-30 minut gotowanie wszystkiego najdłużej mięso. W parowarze pewnie podobnie czasowo ale już finansowo inaczej. Jak to u was wychodzi ? Bo licząc prąd to wychodzi jakiś 1kWh czyli [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1077 Data: 2015-07-22 00:03:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak długo nalezy gotowac udko z kurczaka?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Oddzielne kawałki kurczaka (podudzia, udka, skrzydełka) gotujemy przez około 40 minut na wolnym ogniu. Pamiętajmy, że alternatywą do tradycyjnego gotowania w wodzie jest gotowanie na parze. Podczas tradycyjnego gotowania część cennych składników odżywczych przechodzi do wody, którą wylewamy. Produkty przyrządzane na parze zachowują wyższy [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-09-07 19:22:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak gotowac piersi z kurczaka ??

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Wymaga ono dużo mniejszej ilości tłuszczu niż smażenie. Dzięki temu danie jest mniej kaloryczne i bardziej lekkostrawne. Dobrym rozwiązaniem jest duszenie, pieczenie i gotowanie na parze mięsa drobiowego. Decydując się na gotowanie drobiu, warto pamiętać o tym, by wrzucać mięso do już gotującej się wody, tj. na wrzątek, a nie do wody zimnej [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-07-19 20:56:30 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Piersi z kurczaka, piec czy gotować???

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Pierś z kurczaka jest mięsem, które można przygotować na wiele sposobów. 1. Gotowanie Wg Twojej mamy jest niesmaczne, a gotowanie na parze? Przy umiejętności dobrego przyprawienia może wyjść na prawdę dobry posiłek. Np: 1. Umytą i osuszoną pierś kurczaka oprószyć solą, natrzeć czosnkiem i posypać łagodną papryką. Odwróć na drugą stronę i zrób [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-10-30 14:58:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ryby - podstawowe informacje

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] W trakcie obróbki część wartości odżywczych zawsze zostaje utracona, więc omega 3 również, ale nie spotkałem się z dokładnymi badaniami na ten temat. Najlepsze metody to gotowanie na parze, wędzenie i duszenie. Poczytaj to http://www.sfd.pl/temat228180/ "niewiem co lepsze smażona, w panierce, na glebokim oleju czy wędzona " - w [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-10-20 10:57:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jedzenie. · Zrezygnuj z potraw smażonych w głębokim tłuszczu i tłustych. · Odpowiedni sposób przyrządzania potraw to: grill (delikatne grillowanie), opiekanie na ruszcie, gotowanie na parze, pieczenie w piekarniku (w naczyniu żaroodpornym danie nie będzie suche), gotowanie, duszenie (można wcześniej delikatnie obsmażyć produkt). · Możesz [...]

    Odpowiedzi: 70 Ilość wyświetleń: 12704 Data: 2017-05-27 07:34:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KULINARIA 35+

    Post
    Po 35 roku życia

    [...] dla organizmu w dłuższej perspektywie. Załączam kilka przykładów swoich warzywnych miksów. MARYNATA Sposobem na odczarowanie braku smaku mięsnych posiłków jest przygotowanie marynaty i zamarynowanie w niej mięsa. Marynatę przygotowujemy dzień wcześniej – popołudniem, na wieczór, tak aby mięso poleżało w niej około 24 h i nabrało [...]

    Odpowiedzi: 116 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-05 21:55:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ze smażeniem to ja nie mam problemu. Mięso wychodzi takie jakie tylko chcę. Chodzi o gotowanie na parze. Jak mięso jest całe z wody, to przyprawy spływają.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-30 23:44:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Olej kokosowy

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] gotowania, tyle że dzięki ciśnieniu woda osiąga temperatury 120-130 stopni przez co cały proces trwa o wiele krócej. Jest to takie skrzyżowanie gotowania konwencjonalnego z gotowaniem na parze. Nie wiem czy można podawać nazwy urządzeń, ale ja bardzo chwalę sobie urządzenie firmy Instant Pot. Genialny produkt, całkowicie zautomatyzowany, [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 2853 Data: 2017-05-01 22:03:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jest procentowa zawartość białka do węglowodanów i tłuszczu, jaka jest ilość błonnika zawartego w węglowodanach), poprzez rodzaj obróbki kulinarnej(smażenie, pieczenie, gotowanie - wyłączając gotowanie na parze,- wpływa niekorzystnie na trwałość witamin), ilości spożytego jedzenia(w diecie zawierającej poniżej 1000kcal nie jest możliwe [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1367 Data: 2009-11-05 09:44:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] dozwolone oraz pomagające obniżyć cholesterol. Ryby są dobrą alternatywą mięsa, powinny znajdować się w jadłospisie 2-3 razy w tygodniu. Techniki sprzyjające diecie: gotowanie tradycyjne, gotowanie na parze, duszenie bez wcześniejszego obsmażania, smażenie beztłuszczowe, pieczenie w piekarniku. Ile z tego jest prawdą? Faktycznie powinnam [...]

    Odpowiedzi: 109 Ilość wyświetleń: 10320 Data: 2016-01-28 11:19:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Smazone-Pieczone

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] wadze a nie stereotyp " bo od tłuszczu się tyje ... " . Jeśli musisz smażyc, piec to rób to na niskokalorycznych tłuszczach . Gorąco namawiałbym jednak do parowania, innymi słowy, gotowania na parze - mięso, jak i inne produkty nie traci aż tak wielu cennych składników. gotowanie na parze - tradycyjne gotowanie - smażenie / pieczenie

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1881 Data: 2006-07-26 02:22:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta kopenhaska II

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    A co mam pisać? Mięso możesz udusić, upiec, na grill wrzucić... http://kulturystyka.pl/gotowanie-na-parze-przepisy-i-najwazniejsze-informacje/ Wejdź sobie jeszcze na kulturystyka.pl w dział Odżywianie i poszukaj był temat z przepisami, poszperaj Raczej możesz w jakikolwiek sposób przygotować byle by nie smażyć. Zmieniony przez - Skalar. w dniu [...]

    Odpowiedzi: 3044 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-06-29 22:15:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Proszę o pomoc w suplementacji!!!!!

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] bez użycia tłuszczu do smażenia. 7.Jeść chude ryby: dorsz, pstrąg, sandacz. 8.Używać masła np. na kanapki, olejów roślinnych do sałatek. 9.Jeść potrawy przygotowane poprzez gotowanie, gotowanie na parze, duszenie. 10.Używać do przygotowywania dań łagodnych przypraw, cukru, cynamonu, wanilii. Zmiany w stylu życia, które pomogą zmniejszyć objawy [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 782 Data: 2012-06-24 01:56:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)